Murat Yetkin, Ankara kulislerinde dolaşan müthiş iddiayı yazdı: İktidar, Kılıçdaroğlu hakkında vurucu bir dosya arıyor

Gazeteci Murat Uzman, ‘AKP’nin Kılıçdaroğlu çelişkisi: rahatlık çabuk dağılabilir’ başlıklı bugünkü köşesinde iktidarın, Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında mali bir açık ya da yolsuzluk içeren ‘vurucu’ bir belge arandığını ileri sürdü. Yetkin’in, AKP’li kaynaklara dayandırdığı kulis yazısına nazaran şayet bu belge bulunamazsa Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliği öne çıkarılacak.

Yetkin, yazısında dikkat çeken şu satırlara yer verdi:
“Kılıçdaroğlu hakkında bir vurucu bir belge aranıyor. Mali bir açık. Örtülmüş bir yolsuzluk öyküsü. Aksi halde ya AK Troller yok yürüyen merdivene aksi bindi, yok Mersin’e güneydoğu dedi, yok rakı içti gereçleriyle yetinecek ya da geri tepeceği bariz olan Alevilik inancına girişecekler.

AK Parti 20 küsur yıldır iktidarda. Emniyet, MİT, Maliye Erdoğan’ın denetiminde. Bu 20 küsur yılın son 13 yılında Kılıçdaroğlu CHP’nin başında. Hâlâ orta halli memur meskeninde oturan Kılıçdaroğlu’nun da para işlerine girdiği konusunda bugüne dek bir evrak bulamadılarsa da bunu son 60 gün içinde patlatmayı bekliyor olabilir mi Erdoğan?

RAHATLIK BU TÜRLÜ BİR BELGE BEKLENTİSİNDEN Mİ GELİYOR?

Tabii Cumhurbaşkanlığı da AK Parti Genel merkezi de son vakitlerde rüzgârın dönmeye başladığını fark eden bürokrasi kademelerinden, yalnızca CHP değil, İYİ Parti, Deva ve Gelecek partilerine iktidarın akçalı işlerine dair belge yağmaya başladığının farkında olmalı. Keza belgeler savaşı başladığında ucunun nereye kadar gideceğinin belirli olmadığının da.

Geçenlerde Sözcü’de Deniz Zeyrek, kendi AK Parti kaynaklarına dayanarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile rahatladıklarını lakin partililerin 14 Mayıs seçiminin Erdoğan için 21 yılın en zor seçimi olduğunu gördüklerini yazdı. Gerçekten Erdoğan’ın Hüda-Par’ın takviyesine gereksinim duyması bile yansıttığı rahatlık tabiri altında diğer kaygı ve beklentilerin yatıyor olabileceğini akla getiriyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir